Om Mani Padme Hum Om Mani Padme Hum Om Mani Padme Hum
Shiva Kennel Tibetan Mastiffs AktazA Tibeti Masztiff

A múlt homályából tűnt fel évezredekkel ezelőtt, számtalan nagytestű kutya Őse, a Tibeti Masztiff.

Európába a fajtát mindössze a hetvenes évek végén hozták be, főleg észak Indiából és Nepálból. Akárcsak eredeti hazájában védő és családi kutyának használatos. A Tibeti Masztiff környezetében mindenre vigyáz és különösen érzékeny az idegenekre.

A fajta különböző színekben jelenhet meg: fekete és vörös (tan), kék (szürke), kék és vörös, illetve a vörös helyett homok színű. Különösen megbecsült a „négyszemű”, nagyméretű változat.

Természete az ellenőrzött erő, bátorság, kezdeményező készség és rettenthetetlenség mely türelemmel, hűséggel, gyengédséggel és nagyon erős megfelelni akarással párosul.

Játékos, szereti jólérezni magát, túláradóan mutatja ki szeretettét. Hűsége a gazdáé. De ha arra van szükség, úgy tud gondolkodni, mint egy vad kutya. Nappal többnyire szunyókál, de az éj leszálltával hirtelen felélénkül, és mindenre figyel.

Felépítése oroszlánszerű alkat, tömör erős test, melyet kettős bunda borít. Magas és széles koponya, kihangsúlyozott orrtővel, dús és erős sörény. Farka elegánsan felhajló, testtartása macskaszerűen előkelő

Shiva Kennel Tibetan Mastiffs MeggyA Shiva kennel

1992 óta foglalkozom Tibeti Masztiffokkal. A kennel első példányait Magyarországon vásároltam. Szerencsémre és nem utolsó sorban a sok foglalkozásnak köszönhetően Meggy nevű szukám beváltotta hozzá fűzött reményeket. Nagyon sok más eredmény és több nagyon eredményes alom után Európa Bajnoki címet ért el.

Az első a Shiva kennelben született alom, az akkori világgyőztes kan és Meggy frigyéből született. Az alom összes tagja azóta többszörös Champion. A kiskutyák közül megtartottam egy fiút, Aktaz-t, aki túlszárnyalta az anyja eredményeit, többek között Ő is Európagyőztes.

Mivel ez a fajta eléggé ritka, elkerülendő a beltenyésztést, megpróbálok folyamatosan friss vért hozni a hazai állományba, külföldi egyedek importálásával, vagy külföldi fedeztetéssel.

A kennelbe bekerülő egyedeknél mindenek előtt a minőség emelése a cél. Ennek és a sok szeretettel történő foglalkozásnak köszönhetően, a Shiva kennelből kikerülő kiskutyáktól elvárható, megfelelő nevelés után, a kiállításokon a megfelelő szereplés.

Friday, December 23, 2011 23:34
karmapa a cselekvés embere
About Us | Site Map | Privacy Policy | Contact Us | ©2006 - 2012 Sasyka |